BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag, augusti 20, 2009

Magi

För wiccaner är magi ett redskap för att förändra verkligheten. Att använda magi är att fokusera och rikta kraft, oftast för att attrahera goda ting (kärlek, välgång, hälsa) eller bannlysa/sända bort oönskad energi (ohälsa, otur, olycka). Attraherande magi bör lämpligen utföras under tiden mellan nymåne och fullmåne, när månen är i tilltagande. Bannlysande magi utföres lämpligen när månen är avtagande.

Magi får aldrig användas för att åstadkomma skada och du får heller aldrig lägga besvärjelser på andra utan deras vetskap och godkännande - inte ens helande magi. Det är respektlöst, tanklöst och kan åstadkomma mer skada än nytta - både för den du lägger besvärjelsen på och för dig själv.

Om du vill veta mer om magi rekommenderar jag dig att studera litteratur i ämnet, och söka upp andra som är erfarna inom området. Själv använder jag ytterst sällan magi eftersom jag har andra verktyg som fungerar bra för mig - exempelvis visualisering (för att förändra något hos mig själv), hårt arbete och sunt förnuft.

Ibland kan magi vara till god hjälp som fokus och stöd när man sätter upp ett mål för sig själv, som att lägga något bakom sig eller stärka självkänslan, men man måste komma ihåg att det tyngsta arbetet ligger på dig själv och på att du är villig att förändra ditt liv. Magi är aldrig ett sätt att smita ifrån ansvaret för ditt eget liv och tro att allt löser sig för att du lägger en besvärjelse. Magi är inte ett universalmedel. Vill du gå ner i vikt? Se över vad du äter och hur mycket, och rör på dig mer. Vill du ha mer kärlek i ditt liv? Arbeta med din självkänsla och lär dig att älska dig själv, så kommer du att märka att tomhetskänslan minskar och att du inte behöver hänga upp ditt liv på någon annan för att det ska kännas meningsfullt. Osv...

Använd sunt förnuft, använd magi med måtta när behovet är stort och du är säker på att du kan utföra magin utan att någon eller något kommer till skada, och framför allt: minns att du alltid har en chans att välja om, om du känner att du valt fel i livet. Det är aldrig försent. Försök alltid förändra ditt liv och ditt sätt att tänka och agera för att nå det du vill ha, innan du tar till magi. Magi är en oerhört mäktig kraft som ska respekteras, eftersom du sällan kan inse vidden av din besvärjelse och hur den i slutändan kommer att påverka dig själv, omvärlden och själva livets väv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar