BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag, augusti 20, 2009

Guden

Den gudomliga kraften genomsyrar alla varelser och alla ting. Den är energin som skapat hela universum och allt som finns i det. Vi kallar den guden och gudinnan; tillsammans är de en helhet, jämställda och lika starka. De är krafterna som binder samman universums väv. De är skaparna och skapelsen, två sidor av ett helt.

Guden är tiden, naturens och livets cykler. En evig spiral, där nytt tar vid där det gamla slutar. Man kan urskilja fyra aspekter av guden: hjälten (våren, kraft, styrka, inspiration), älskaren (sommaren, skapande, fruktbarhet), konungen (hösten, självkännedom, fullbordan) och magikern (vintern, visdom, magi, mysterier).

Vi möter guden i solens sköna värme som väcker naturen till liv om våren och ger oss energi och förnyad livskraft. Vi möter honom i en faders kärlek, i manlighetens ömsinta styrka och kraft, i våra bröders hjärtan. Hans kraft förnims i de djupa skogarnas hjärtan, på vindsmekta bergs tornande toppar, i det vilda och det virila som ger kraft åt allt som lever. Vi ser honom bland nickande ax på bördiga sädesfält, i mogna frukters sötma och mustiga viner, i dignande skördar och livets överflöd.

Han är eldens kraft och alla vindarna, den som skänker inspiration och väcker vår kreativitet, som tänder våra lustar och skänker styrka och beslutsamhet. Han är viljestyrka, drivkraft och intellekt, mental styrka och vår förmåga att kunna kommunicera och drömma. Han är tidens fader, skapelsen själv som dör och pånyttföds i en evig cirkel av liv. Han är alla gudar, evig och närvarande i allt som lever och existerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar